Mátyás
-6 °C
1 °C

A Pannon igazságosnak tartja a Westel díjcsökkentését

2003.07.10. 09:34
A Pannon GSM a piaci viszonyok rendezését szolgáló fejleményként értékeli a Hírközlési Döntőbizottság azon döntését, amely szerint 10 százalékkal csökkenteni kell a vezetékes hálózatokból a Westel mobilhálózatába irányuló hívások végződtetési költségeit.

Drozdy Győző, a Pannon GSM vezérigazgató-helyettese rámutatott: a Legfelsőbb Bíróság jogerős határozatával korábban felfüggesztette a Pannon GSM-et jelentős erejű piaci szereplőnek minősítő döntőbizottsági határozat végrehajtását. Elmondása szerint az európai piacok gyakorlata szerint a vezetékes és a mobil telefonhálózati érdekeltséggel egyaránt rendelkező cégcsoportokat minősítik elsősorban jelentős erejű piaci szereplőnek. Az ilyen cégcsoportokhoz tartozó vezetékes és mobil telefontársaságok egymás közötti díjelszámolásának szabályozása erőteljesen befolyásolja a fogyasztói árak alakulását.

Ha a HDB által előírt végződtetési díjcsökkentés ténylegesen elér a fogyasztóhoz, arra a versenypiac törvényszerűségeinek megfelelően a Pannon GSM-nek is reagálnia kell, ebben az esetben tehát a Pannon GSM is megvizsgálja a hálózatába irányuló vezetékes hívások árcsökkentésének lehetőségeit, mondta a vezérigazgató-helyettes.