Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

Regionális hulladékgazdálkodási társulás alakult

MTI
2003.07.17. 15:45
Hetven település részvételével Egerben regionális hulladékgazdálkodási társulás alakult. A tanács megalakulását követő tájékoztatón elhangzott, döntés született arról, hogy a 23 települést magába foglaló Gyöngyös és körzete ősszel csatlakozik a szervezethez.

"A társulás megalakulása a feltétele annak, hogy a regionális hulladékkezelési program megvalósítására pályázatok révén támogatáshoz jusson a megye", mondta Nagy Imre elnök, Eger polgármestere.

Szavai szerint Heves megyében többszöri próbálkozás ellenére sem sikerült az elmúlt években megvalósítani a hulladéklerakót. Mára pedig a települések szeméttelepei beteltek, és a működőképesek sem felelnek meg az előírásoknak, illetve az uniós szabványoknak.

A tervek szerint Heves megyében 2008-ra kiépülne a hulladékgazdálkodási rendszer, amely magában foglalja a szelektív hulladékgyűjtést, az újrahasznosítás érdekében létrehozott gyűjtőszigeteket, hulladékudvarokat, komposztáló és átrakóállomásokat. Az újrahasznosításra alkalmatlan hulladékot égetőműbe szállítják.