Judit, Xénia
19 °C
34 °C

Együttműködés az internet biztonsága érdekében

MTI
2003.08.12. 08:49
Az internet biztonságának növelésre együttműködési megállapodást kötött a Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutató Intézete (MTA-SZTAKI), az Internet Szolgáltatók Tanácsa Egyesület (ISZT), az ISZT Internet Szolgáltatók Hálózati Koordinációs Központja, valamint a Hírközlési Felügyelet (HíF). A HíF közleménye szerint a szervezetek közösen támogatják a magyarországi internet biztonságosságát növelő kezdeményezéseket.

Az együttműködés elsődleges célja, hogy az internethasználat biztonságának elősegítése érdekében a szervezetek összehangolják tevékenységüket. Az aláírók szerint ugyanis az internethasználat, az elektronikus kereskedelem és ügyintézés terjedésének egyik jelentős gátja az, hogy a világháló biztonsága még nincs olyan szinten, amely elvárható volna egy, a társadalom által széles körben használt eszköztől.

Az aláírók szerint az internet csak akkor lesz biztonságosabb, ha az összes érintett szereplő tesz érte. A közlemény szerint az utóbbi években folyamatosan nőtt az internetszolgáltatásokkal kapcsolatos panaszok száma: 2003 első negyedévében 123 internethasználattal kapcsolatos bejelentés érkezett a HíF területi hivatalának irodáiba.