Árpád
-2 °C
4 °C

Persányi Miklós felkeresné a verespataki bányát

Index
2003.09.04. 14:45
Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter szeptember 5-én és 6-án Erdélyben tesz látogatást. A tárca vezetője pénteken az RMDSZ több vezetőjével, köztük Markó Béla szövetségi elnökkel találkozik, és Zilahon részt vesz a Partiumi Önkormányzati Konferencia megnyitó ülésén.

Szombaton Kolozsvárott Persányi Miklós a magyar kormány nevében köszönti a Magyar Mérnökök és Építészek Világszövetsége Erdélyi Konferenciáját, amelynek idei témája a közlekedés és a környezetvédelem.

A miniszter erdélyi látogatását fel kívánta használni arra, hogy a helyszínen tájékozódjék a romániai Verespataknál tervezett aranybányáról, a beruházás engedélyezésének állásáról, a vízgyűjtő területet fenyegető környezeti kockázatokról, amelyek esetleges magyarországi hatásai miatt a minisztérium már több esetben kért információt a román partnertárcától. A román fél azonban a verespataki látogatás előkészítésére rendelkezésre álló idő rövidségére hivatkozva kérte annak elhalasztását.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?