Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Fél napig állt a D-1 mobilhálózat

Yahoo!
2003.09.05. 10:46
A német T-Mobile mobilszolgáltató hálózatának legsúlyosabb meghibásodása csütörtökön következett be. Majna-Frankfurt körzetében több százezer felhasználó 14 órán keresztül képtelen volt használni a telefonját.

Reggel 9.20-kor ugyanis a régióért felelős közvetítő szerver szoftveres problémák miatt felmondta a szolgálatot. A T-Mobile a szóvivője útján elnézést kért minden érintett ügyfelétől.

A vállalat ugyanakkor nem tervezi általános kártérítést nyújtását, hiszen pontosan még az sem állapítható meg, kiket érintett a kiesés. Akik viszont ragaszkodnak a kompenzációhoz, azok esetét egyedileg fogják megvizsgálni, közölte a T-Mobile.

A hiba pontos okát vizsgáló elemzések még nem fejeződtek be. Annyi már bizonyos, hogy a szerveren egy új szoftver telepítése okozott gondot. Az ilyen frissítésekre évente több száz esetben sor kerül, és rutinműveletnek számít.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?