Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Javítana a Vásárhelyi-terven a WWF Magyarország

Index
2003.09.17. 15:45
Természetvédelmi szempontból még több ponton nem megfelelő a Vásárhelyi-terv továbbfejlesztése - állítja a WWF Magyarország lapunkhoz szerdán eljuttatott közleményében. "A fejlesztési koncepció ugyan lehetőséget ad az Alföld ökológiai és gazdasági potenciáljának javítására, azonban az egyoldalú árvízvédelmi megközelítés súlyos károkat okozhat a természeti értékekben és a vidéki életminőségben" - áll a zöldszervezet közleményében.

A szervezet álláspontja szerint a Kisköre és a déli országhatár közötti Tisza szakasz hullámterének rendezésekor, a beavatkozásokkor különösen kerülendők azok a védett területek, ahol veszélyeztetett állat- és növényfajok élnek.

Közleményében a WWF Magyarország figyelmeztet arra, hogy az említett szakaszon mintegy 50 helyen terveznek övzátonyrendezést, partbiztosítást, amely egyebek között a Magyarországon egyedülálló tiszavirág-telepeket veszélyezteti.