Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újabb hat országban indul el az Xbox Live

MTI
2003.09.18. 12:15
A Microsoft további hat nyugat-európai országban indítja el a jövő hónapban Xbox Live internetes interaktív videojáték szolgáltatását, hogy ezzel is hátráltassa a Sony hasonló rendszerének térnyerését. Október 30-án Norvégia, Ausztria, Dánia, Finnország, Írország és Svájc csatlakozik a rendszerhez, így 14-re nő a kapcsolódó európai országok száma. A többszereplős internetes interaktív játékot a videojáték iparág - beleértve a programfejlesztőket és a konzolgyártókat is - a legígéretesebb kitörési terepnek tekinti. A rendszer tavaly őszi bemutatása óta a Microsoft és a Sony együttesen több mint egymillió előfizetőre tett szert az Egyesült Államokban. Európában a fogadtatás ennél visszafogottabbnak bizonyult. Júniusban a Microsoft 50 ezer Xbox Live előfizetőre tett szert Európában, míg a Sony 25 ezer előfizetőt gyűjtött. Egyikük sem tett közzé teljes adatot az előfizetői számáról.

A Sony PlayStation2 konzolhoz készült internetes adapter 37 euró körüli áron, a Microsoft Xbox internetes adaptere 59 euró körüli áron kapható Európában. A japán Nintendo GameCube konzolja a szélessávú internet csatlakozások alacsony piaci telítettsége miatt egyelőre nem száll be a versenybe Európában. A ScreenDigest piackutató cég szerint 2006-ra az internetes interaktív játékokban részt vevők száma Európában eléri a 15,4 milliót.