Olivér
4 °C
8 °C

Európa egyik legnagyobb WLAN hotspotja a BS-ben

2003.09.18. 16:57
A Vodafone szeptember 19-től a Budapest Sportarénával közösen kísérleti vezeték nélküli helyi hálózatelérés (Wireless Local Area Network, WLAN) szolgáltatást biztosít az arra alkalmas készülékkel és kártyával rendelkező felhasználóknak. A próbaüzem a Budapest Sportaréna területén zajlik, ahol Európa egyik legnagyobb területű, több mint tízezer négyzetméteres nyilvános WLAN hozzáférési pontját (hotspot) építették ki, ahol a rádiófrekvenciás technológia használatával nagy adatátviteli sebesség (akár 11Mbps) érhető el. Először a szeptember 24-én kezdődő Ritmikus Gimnasztika Világbajnokság ideje alatt lehet majd használni a Vodafone WLAN szolgáltatást.

A Vodafone WLAN szolgáltatása a kísérleti időszak alatt regisztrációval, de díjfizetés nélkül bárki számára elérhető, aki WLAN-t támogató eszközzel (PDA vagy laptop) rendelkezik. A Vodafone a későbbiekben számos forgalmas ponton (pl. szállodák, konferenciaközpontok) is tervezi a WLAN hozzáférési pontok üzembe helyezését, valamint a későbbiekben lehetőség nyílik majd a külföldi WLAN igénybevételére is. A hazai hozzáférési pontok nem csupán a Vodafone ügyfelei, hanem bármely felhasználó számára elérhetők lesznek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?