Vilhelmina
11 °C
28 °C

Bírósági ítélet a Sulinet-tenderről

MTI
2003.09.21. 17:24
A bíróság ítélete szerint a Közbeszerzési Döntőbizottság a Sulinet-tenderrel kapcsolatban tévesen mondta ki, hogy a teljesítés megkezdésére rövid idő állt rendelkezésre, mivel az Oktatási Minisztérium (OM) nem kötelező feltételként határozta meg a Sulinet szolgáltatás megkezdésére vonatkozó határidőt, tájékoztatott a tárca sajtóirodája vasárnap.

A Pesti Központi Kerülteti Bíróság pénteki ítélete "ezzel alátámasztotta az Oktatási Minisztérium azon korábbi nyilatkozatait, hogy versenysemleges módon a piac szabadságának tiszteletben tartásával kívánta a tárgyalásokat lefolytatni, ugyanakkor megállapította, hogy az ajánlattételi határidő rövid volt" - tartalmazza a tárca közleménye.

Az OM idén januárjában hirdette meg a részvételi felhívást a Sulinet szolgáltatás nyújtására december 31-ig. Az eljárást a Közbeszerzési Döntőbizottság 2003. március 25-én versenyegyenlőséget sértőnek minősítette - emlékeztet a közlemény.

Az Oktatási Minisztérium így nem köthette meg a megállapodást, hanem a korábbi szolgáltatóval módosította a szerződést úgy, hogy az tovább nyújtsa a szolgáltatást, a döntőbizottság határozatát pedig megtámadta a bíróság előtt.

A szerződés módosítását - amely alapján a jelenlegi szolgáltatás zajlik - a Közbeszerzési Döntőbizottság megvizsgálta, és nem minősítette jogszabálysértőnek - zárul az OM közleménye.