Árpád
-2 °C
4 °C

Bírósági ítélet a Sulinet-tenderről

MTI
2003.09.21. 17:24
A bíróság ítélete szerint a Közbeszerzési Döntőbizottság a Sulinet-tenderrel kapcsolatban tévesen mondta ki, hogy a teljesítés megkezdésére rövid idő állt rendelkezésre, mivel az Oktatási Minisztérium (OM) nem kötelező feltételként határozta meg a Sulinet szolgáltatás megkezdésére vonatkozó határidőt, tájékoztatott a tárca sajtóirodája vasárnap.

A Pesti Központi Kerülteti Bíróság pénteki ítélete "ezzel alátámasztotta az Oktatási Minisztérium azon korábbi nyilatkozatait, hogy versenysemleges módon a piac szabadságának tiszteletben tartásával kívánta a tárgyalásokat lefolytatni, ugyanakkor megállapította, hogy az ajánlattételi határidő rövid volt" - tartalmazza a tárca közleménye.

Az OM idén januárjában hirdette meg a részvételi felhívást a Sulinet szolgáltatás nyújtására december 31-ig. Az eljárást a Közbeszerzési Döntőbizottság 2003. március 25-én versenyegyenlőséget sértőnek minősítette - emlékeztet a közlemény.

Az Oktatási Minisztérium így nem köthette meg a megállapodást, hanem a korábbi szolgáltatóval módosította a szerződést úgy, hogy az tovább nyújtsa a szolgáltatást, a döntőbizottság határozatát pedig megtámadta a bíróság előtt.

A szerződés módosítását - amely alapján a jelenlegi szolgáltatás zajlik - a Közbeszerzési Döntőbizottság megvizsgálta, és nem minősítette jogszabálysértőnek - zárul az OM közleménye.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?