Árpád
-2 °C
4 °C

Tovább terjeszkedik Kelet-Európában a Siemens

MTI
2003.09.25. 16:19
A Siemens Österreich, a német anyavállalat délkelet-európai távközlési központja az általa már kiszolgált kilenc ország mellett további négyre terjesztette ki tevékenységét. Szlovénia, Szlovákia, Horvátország, Bosznia-Hercegovina, Szerbia, Románia, Csehország valamint Svájc és Ausztria mellé felsorakozott Albánia, Bulgária, Macedónia, és Magyarország is. A konszern potenciális ügyfélköre ezzel 75 millióról 100 millióra bővült. A Siemens különösen elégedett szerbiai, csehországi és boszniai tevékenységével, még fel kell azonban zárkóznia Svájcban és Ausztriában.

Miközben az osztrák és a svájci vásárló közönség a technológiai igényességre, a romániai például az alacsony készülékárakra helyezi a hangsúlyt. Ezért Romániában a Siemens most az A52-es készüléket vezeti be akciók nélkül 18 eurós áron. Ausztriában viszont ezt a készüléket nem is tervezi értékesíteni. Hamarosan piacra dobja azonban az MC60-as kamerás készüléket 270 eurós, valamint a C60-as kamera nélküli készüléket 180 eurós áron. A romániai átlagjövedelem havi 100 euró körül mozog, ami a 27 százalékos piaci telítettség miatt még mindig nagy növekedési potenciált képvisel. A Siemens mintegy 170 ezer mobiltelefon készülék értékesítését tervezi Romániában.

Ausztriában minden mobilszolgáltatóval üzleti kapcsolatban áll a Siemens, Kelet-Európában azonban átlagosan a szolgáltatóknak csak a felével. A Siemens részesedése a telefonkészülékek piacából Ausztriában 27 százalékos. A tizenhárom országban összesen 2,8 millió telefont tervez eladni. 2000 júliusi megalakulása óta a Siemens Österreich hétmillió készüléket értékesített.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?