Marcell
19 °C
32 °C

Olcsóbb lesz hazatelefonálni Németországból

MTI
2003.09.30. 10:40
A Deutsche Telekom német távközlési konszern a vezetékes hálózaton jelentősen olcsóbbá kívánja tenni a kelet-európai országokba irányuló telefonálást, jelentették be hétfőn a konszern székhelyén, Bonnban.

Tizenegy országról - köztük Magyarországról - van szó, s azok az előfizetők járnának jobban, akik az AktivPlus tarifacsomagot veszik igénybe. Az árcsökkentés egyes esetekben az 56 százalékot is elérheti, ami például Kazahsztán esetében annyit jelentene, hogy egy percért az eddigi 45,5 eurócent helyett 20 centet számítanának fel.

A vezetékes hálózattal foglalkozó Telekom-vállalat, a T-Com ezen kívül 12 országgal - például Kínával és Mexikóval - ki is bővítené az olcsóbb telefonálás földrajzi körét.

Az új tarifák december elsejétől lépnek érvénybe, amennyiben a jórészt állami Deutsche Telekom és a magántársaságok versenyére felügyelő hatóság is igent mond a konszern kezdeményezésére. A T-Com saját adatai szerint 56 millió állomással Európa egyik legnagyobb vezetékes szolgáltatója. A Deutsche Telekom a Matáv többségi tulajdonosa.