Oszkár
20 °C
29 °C

Általános vitán az elektronikus hírközlési törvény

MTI
2003.10.21. 16:33
Ellenzéki képviselők szerint az elektronikus hírközlésről szóló törvényjavaslat nem alkalmas a valódi versenyhelyzet és az exportképes szolgáltatás megteremtésére; az informatikai államtitkár a szélessávú internet használatának könnyítését emelte ki a javaslat általános vitájában, kedden az Országgyűlésben.

Szabó István (Fidesz) azt mondta: a jogszabálynak az olcsó szolgáltatás megteremtése mellett többek között a valódi versenyhelyzet és az exportképes szolgáltatás megteremtését kellene szolgálnia, a javaslat azonban mindezeknek nem tesz eleget. Úgy fogalmazott: egy új koncepció kidolgozása nem érdeke a régi szolgáltatóknak, és a jogalkotóknak sem.

Sági József (Fidesz) arról beszélt: a Hírközlési Felügyelet (HIF) Európában is egyedülállóan magas hatósági felügyeleti díjakkal terheli a szolgáltatókat. Csepeli György, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium államtitkára szerint a HIF díjszabásainak csökkentését az előző kormányzat is kezdeményezhette volna. Az ülést vezető elnök az általános vitát lezárta.