Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

EDGE-szolgáltatást indít el a Westel

2003.11.12. 16:12
A Westel Budapest legforgalmasabb területein elindítja a kereskedelmi EDGE szolgáltatást, és az év végére a fővárosban 130 állomáson kapcsolja be a legújabb, a jelenlegi GPRS adatátvitelnél akár háromszor gyorsabb letöltési sebességet kínáló megoldást. A szolgáltatás elindításához szükséges infrastruktúra elemeit az Ericsson szállította.

A Westel ügyfelei megfelelő mobiltelefon birtokában a 118 kbps adatátviteli sebességet biztosító EDGE szolgáltatást - bevezető áron - külön díj nélkül, a GPRS tarifákkal azonos számlázás mellett vehetik igénybe, így a jelenlegi akciós GPRS díjszabással, többszörös sebességgel internetezhetnek és levelezhetnek. Az EDGE segítségével az online zenehallgatás mellett akár nagyobb terjedelmű videófájlok és MP3 zeneszámok is megfelelő gyorsasággal tölthetők le a számítógépre.

A WAP böngészés komfortosabbá tételére a Westel egyidejűleg a WAP 2.0 verziót is elérhetővé teszi ügyfeleinek. A WAP 2.0 révén a mobilportálon a kijelző méretéhez, sajátosságaihoz rugalmasan igazodó tartalmak jelenhetnek meg.