Gerzson
-3 °C
2 °C

Országos távközlési hálózatot épített a villamos művek

MTI
2003.11.13. 13:44
Országos lefedettségű távközlési hálózatot hozott létre mintegy 9 milliárd forintos beruházással a Magyar Villamos Művek (MVM) Rt. - mondta Dalicsek István, az MVM stratégiai igazgatója csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón. Az ősszel lezárult projekttel az MVM olyan hálózatot hozott létre, amely nemcsak a villamosenergia-rendszer távközlési igényeit elégíti ki nagy biztonsággal, hanem alkalmas gerinchálózatként távközlési szolgáltatók és nagyfogyasztók számára telekommunikációs szolgáltatások végzésére.

A sajtótájékoztatón elhangzott: az MVM nem fog megjelenni a távközlési végfelhasználói piacon. Stratégiai célja, hogy a szolgáltatók szolgáltatója legyen, gerinchálózatával például országos hatáskörű, illetve államigazgatási szervezetek távközlési igényeit elégítse ki. Az MVM abban bízik, hogy a távközlési piacon a következő időszakban dinamikusan nő a sávszélesség iránti igény.

A három éves projekt során egy nagy sávszélességű országos burkolt rendszert épített ki az MVM. A mintegy 1100 kilométer újonnan létrehozott optikai összeköttetéssel együtt 2300 kilométer optikai hálózattal rendelkezik jelenleg a társaság. A hálózat biztonságossága nagy, gyakorlatilag százszázalékos rendelkezésre állást garantál.