Mátyás
-6 °C
1 °C

A Matáv is részt vesz a Talentis programban

Index
2003.11.18. 13:25
A Matáv kedden együttműködési megállapodást írt alá a Talentis Program megvalósításával kapcsolatban. A program célja a Zsámbéki-medence infokommunikációs fejlesztése, melynek első ütemében a távközlési cég a térség önkormányzatai részére szélessávú internet (ADSL) összeköttetést biztosít.

A Matáv ezen kívül kidolgozza a Zsámbéki-medence térségére vonatkozó infokommunikációs fejlesztési tervét. E terv tartalmazza többek között az infrastruktúrára vonatkozó elképzeléseket, a fejlesztés módját és ideális ütemezését, valamint egy költségtervet a komplex fejlesztés megvalósítására.

A térség teljes informatikai fejlesztése jelentős anyagi források bevonását teszi majd szükségessé (a teljes beruházás várhatóan milliárdos nagyságrendű lesz) melyeket a Térségfejlesztő Kht. és a Programiroda a Zsámbéki-medence önkormányzataival (Biatorbágy, Bicske, Budajenő, Csabdi, Etyek, Herceghalom, Mány, Óbarok, Páty, Perbál, Telki, Tök, Zsámbék) közösen benyújtott nemzetközi pályázatok útján teremtenek majd elő.