Auguszta
-3 °C
2 °C

Jakartába látogatott Kovács Kálmán informatikai miniszter

MTI
2004.01.13. 16:16
Magyarország az Európai Unió leendő tagjaként többek között arra a szerepre is készül, hogy kapocs legyen az EU és az ázsiai térség országai között, mondta el kedden Jakartában Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter Hassan Wirajuda indonéz külügyminiszter előtt.

Kovács Kálmánt több mint egy tucat magyarországi vállalkozás vezetője kísérte el, hogy befektetési és exportlehetőséget keressen a térségben. A magyar export növelése annál is kívánatosabb, mert óriási az aránytalanság a kétoldalú kereskedelemben: a múlt év első kilenc hónapjának mintegy 150 millió dolláros összforgalmából csupán 14,1 millió volt a magyar export.

Syamsul Muarif információs miniszter hangsúlyozta Kovács Kálmánnal folytatott tárgyalásán, hogy elnöki rendelet kötelezi az indonéz kormányt az elektronikus kormányzás mielőbbi meghonosítására, egyebek között azért, mert ettől remélik az indonéz közélet és gazdasági élet rákfenéinek, a korrupciónak és a nepotizmusnak a kiirtását. Ehhez nagyon sok jó szoftverre van szükségük, és számítanak e téren a magyar szakemberek segítségére. Az indonéz miniszter felhívta arra a figyelmet, hogy Indonézia csaknem 250 milliós piac, és egyelőre telítetlen az információs technológiát illetően, például a lakosság mindössze egy százalékának van internetelérése

15%

Edith Eva Eger A döntés

3999 Ft
3400 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft