Sára, Márió
2 °C
6 °C

Az AT&T hajlik egy felvásárlási ajánlat elfogadására

MTI
2004.01.23. 08:47
Az AT&T távközlési társaság csütörtökön a cég történetében először tett olyan kijelentést, mely szerint mérlegelik egy felvásárlási ajánlat elfogadását. Ennek oka többek között az, hogy a társaság a várakozásokkal ellentétben ismét veszteséges negyedévet zárt.

Az AT&T - amely az Egyesült Államok harmadik legnagyobb mobiltelefon szolgáltatója - hajlik arra, hogy megfontoljon egy esetleges felvásárlási ajánlatot. A társaságnak több nemzetközi cég is jelezte, hogy vételi ajánlatot tenne az AT&T papírjaira.

"Számtalan helyről, számtalan alkalommal kerestek meg bennünket" - nyilatkozta a Reutersnek John Zeglis, az AT&T vezérigazgatója. "Folyamatosan dolgozunk, és nem áll szándékunkban semmit sem elsietni. Rengeteg érdeklődő vesz körül bennünket, és nagyon gondosan és megfontoltan kívánunk eljárni." - tette hozzá.

Az AT&T potenciális felvásárlói között az elmúlt napokban olyan vállalatok is szóba kerültek, mint a Cingular Távközlési és a japán NTT DoCoMo Vállalat, a brit Vodafone Group Plc és a Nextel Communications.

Az AT&T nemrég közölte, hogy a negyedik negyedévben nettó vesztesége 84 millió dollár, részvényenként három cent volt az egy évvel korábbi 131 millió dollár, részvényenként öt cent után. A Reuters elemzői konszenzusa egy cent részvényarányos nyereségre számított.