Eleonóra
-1 °C
2 °C

Csökkent az Alcatel vesztesége

MTI
2004.02.05. 11:51
Európa legnagyobb távközlési berendezésgyártó vállalata, az Alcatel a költségcsökkentési intézkedéseknek és a javuló piaci helyzetnek köszönhetően kisebb negyedik negyedéves veszteségről és üzemi nyereségének növekedéséről számolt be. Az Alcatel árfolyama nyitás után mégis négy százalékot esett a távlati kilátásaival kapcsolatos csalódottság miatt.

Az Alcatel vesztesége 524 millió euró lett a tavalyi negyedik negyedben, egy évvel korábban még 1 12 milliárd euró volt. Egész évi vesztesége 4 745 milliárd euróról 1 944 milliárdra csökkent. A társaság bevétele a tavalyi utolsó negyededben az egy évvel ezelőtti 4 508 milliárd euróról 3 765 milliárd euróra csökkent. Egész évi értékesítési árbevétele 16 547 milliárd euróról 12 513 milliárd euróra esett vissza.

Működési profitja 331 millió euróra nőtt. Ez valamivel magasabb az elemzők által előzetesen várt 319 millió eurónál.

Az elemzők arra hívták fel a figyelmet, hogy az Alcatel kilátásaira vonatkozó rendkívül óvatos előrejelzése - az első negyedév változatlan szintű eladásai - kiábrándították a befektetőket. A távközlési szektor erős negyedik negyedéve után sokan a beruházások megsokasodására számítottak, ám a trendben megmaradt a megszokott szezonalitás, a kedvező negyedik negyedéves eredmények nem folytatódtak az első negyedben.