Eufrozina, Kende
11 °C
26 °C

A Netért a GVH közleményéről

Index
2004.02.11. 08:31
A NETÉRT egyesület érthetetlennek és elfogadhatatlannak találja a GVH közleményének azon kijelentését, melynek értelmében a szolgáltatót megilletheti az egyoldalú szerződésmódosítás joga, tekintet nélkül arra, hogy a módosítások következtében milyen mértékű hátrányokat kell az előfizetőnek elszenvedni.

A GVH álláspontja az sugallja, hogy elfogadható az ÁSZF előfizetőkre nézve jelentősen hátrányos módosítása anélkül, hogy megilletné bármilyen ellentételezés vagy elállási jog a fogyasztót, véli a NETÉRT.

Az egyesület szerint ez alapján a Vodafone akár a középkori "első éjszaka jogát" is kiköthetné bármikor a hűségnyilatkozat hatálya alatt álló ügyfeleivel szemben, tekintet nélkül arra, hogy szerződéskötéskor szerepelt-e asonló kitétel a feltételek között.

Mint emlékezetes, a NETÉRT a GPRS alapú internetes szolgáltatás esetén alkalmazott, 2003. március 15-én bevezetett adatletöltési korlátozással kapcsolatban kérte annak vizsgálatát, hogy a Vodafone a fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolására alkalmas magatartást tanúsított-e.