Krisztina
18 °C
24 °C

Megerősítik a határokon átnyúló mobilszolgáltatásokat

MTI
2004.03.29. 14:57
A vezető német, spanyol, francia és olasz mobilszolgáltatók védett márka gyanánt fogják működtetni szövetségüket, amelynek célja megerősíteni a határokon átnyúló szolgáltatásokat és fellépni a Vodafone Freemove szolgáltatása ellen.

A német T-Mobile, a francia-brit Orange, a spanyol Telefónica Moviles és a Telecom Italia Mobile által tavaly létehozott nem profitérdekeltségű szövetség hamarsoan alacsony barangolótarifákkal és új termékekkel rukkol ki, hogy ezzel védekezzen a Vodafone Freemove szolgáltatáscsomagja ellen.

Egy másik szövetség, a Starmap Mobile Alliance többek között az osztrák One, a svájci Sunrise, a norvég Telenor Mobil és a magyar Pannon GSM társaságokat egyesítette. Ez a szövetség a múlt hónapban olyan szolgáltatások nyújtását kezdte meg, mint a képtovábbítás, valamint az érintett kilenc országban utazó előfizetőknek nyújtott alacsony barangolótarifák.

Számos elemző azonban úgy véli, az új szövetségeknek nehéz lesz csökkenteniük a Vodafone előnyét, nem kis részben a vezetési stílusokban meglévő lehetséges ellentétek miatt.