Zsuzsanna
-4 °C
3 °C

Növekvő forgalmat vár a Griffsoft

MTI
2004.05.12. 16:57
A Griffsoft az idén a tervek szerint több mint 1,1 milliárd forint forgalmat ér el, szemben az egy évvel korábbi 630 millió forinttal, mondta Szajbély György, a társaság elnöke szerdán. A nagy árbevétel-növekedés részben annak köszönhető, hogy az európai uniós csatlakozás kapcsán több pályázatot is kiírtak a kis- és közepes vállalkozások számára vállalatirányítási rendszer beszerzésére, ami jótékonyan hat a piacnak erre a szegmensére.

Idén körülbelül száz vállalat kap egyenként 10-15-20 millió forint körüli uniós támogatást vállalatirányítási rendszer bevezetésére. Az uniós támogatásokat azon cégek kaphatják meg, amelyek a beruházás értékének 50 százalékát elő tudják teremteni saját forrásból. A vállalat elnöke szerint 2004-ben 20 százalékos, azaz legalább 2,5 milliárd forintos kereslet jelenik meg a kis- és közepes vállalatok részéről a vállalatirányítási informatikai szoftverek piacán.

Szajbély György azt nem árulta el, hogy a Griffsoft milyen eredménnyel működik, csupán annyit mondott, hogy ezen a területen általában az árbevétel arányában a cégek 8-12 százalékos nyereséggel dolgoznak.

Az elnök szerint az európai uniós csatlakozás a magyar tulajdonú szoftvercégeknek előnyös lehet, mivel véleménye szerint az itteni kis- és közepes vállalatok, illetve a speciális igényekkel fellépő önkormányzatok ezektől a társaságoktól fognak szoftvereket, illetve szolgáltatást vásárolni.

Szajbély György szerint a Griffsoft egyik nagy előnye a piacon, hogy az önkormányzatoknak, illetve a kis- és közepes vállalakozásoknak segít megírni az uniós pályázatokat, valamint több esetben ennek a költségeit is átvállalja.