Sándor, Ede
-4 °C
-1 °C

Több mint hétszeres nyereség a HTTC-nél

MTI
2004.05.17. 16:23
Az Egyesült Államokban bejegyzett Hungarian Telephone and Cable Corp. (HTCC) hétfőn 7,6 millió dolláros adózott eredményt jelentett az első negyedről, a tavaly első negyed 1,0 millió dollárja helyett. Egyszeri tételek és árfolyamhatások nélkül az adózott eredmény 4,9 millió dollárra nőtt volna 4,6 millióról. A pénzforgalmi többlete (EBITDA) 9,7 millió dollár volt, ugyanannyi, mint egy évvel azelőtt. Az üzemi eredmény 6,7 millió dollárra csökkent 7,0 millióról. A társaság nettó bevétele 15,5 millió dollárra nőtt 15,0 millióról.

Az eredményeket az első negyedben 3,7 millió dollárnyi nettó árfolyamnyereség segítette a forint erősödése miatt mind az euróhoz, mind a dollárral szemben. A tavalyi első negyedben 3,3 millió dolláros árfolyamvesztesége volt a vállalatnak. A HTCC telefon-, ISDN-, internet- és más távközlési szolgáltatásokat nyújt Magyarországon. A társaság közel 194 ezer telefonvonalat üzemeltet, több mint 668 ezer embert szolgál ki magyarországi leányvállalata, a Hungarotel Rt. révén, amelynek 25 éves távközlési koncessziója van a magyar államtól öt körzetre, Nógrád, Békéscsaba, Orosháza, Pápa, Sárvár régióra.

A holland KPN N.V. távközlési vállalat május elején jelentette be, hogy elvi megállapodásra jutott magyarországi távközlési üzletágának eladásáról a HTCC-nek. A KPN magyarországi távközlési tevékenységét a 75,2 százalékos tulajdonában álló PanTel Rt. fogja össze. A tranzakció várhatóan az év végén zárul le. A HTCC pénteken 9,37 dolláron zárt a New York-i AMEX tőzsdén, 3 centtel, azaz 0,32 százalékkal olcsóbban, mint csütörtökön. Ötvenkét héten belül 11,55-8,40 dollár között alakult.