Piroska
-2 °C
5 °C

Somogy megye honlapja a legjobb

MTI
2004.05.18. 14:44
Kapcsolódó cikkek (1)
Az ország legjobb internetes önkormányzati portálja díjat az idén Somogy megye önkormányzata kapta egy szakmai zsűri jelölése alapján az informatikai és hírközlési minisztertől. Gyenesei István, a megyei közgyűlés elnöke elmondta: Somogy megye honlapjának havonta 7-10 ezer látogatója van, és a világ harminc országából nyitották már meg.

A somogyi önkormányzat az elmúlt négy évben kiépítette a megyei területfejlesztési információs rendszert, új ügyviteli rendszert működtet, a testület munkáját segítő informatikai adattárakat hoztak létre, és a hivatalon belül megalakult informatikai iroda irányítja a szakmai feladatokat.

A megyei önkormányzati intézmények 95 százalékát kapcsolták be az informatikai rendszerbe, a 245 település közül jelenleg 97-nek van saját honlapja, ami meghaladja az országos átlagot, és már megkezdődött a kistérségi portálok fejlesztése is. Somogy megyében 170 önkormányzati hivatal érhető el emailben, amelyet 65 százalékuk használ is. A megyei közútkezelőnél kezdeményezik, hogy a megyehatárt jelölő táblákon tüntessék fel az önkormányzat internetes portáljának elérhetőségét.