Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Irodai mátrixnyomtatók az Epsontól

2004.05.26. 16:38
Az Epson LQ-590-es és az Epson LQ-2090-es nyomtatófejeinek élettartama minden egyes tű esetében 400 millió leütésre nőtt. Mindkét robosztus mátrixnyomtató legfeljebb 529 cps (másodpercenkénti jel) nyomtatási sebességre képes, és a készülékek új festékszalagot kaptak, amelynek cseréje csak 5 millió (EPSON LQ 590) illetve 8 millió (EPSON LQ-2090) jel leütése után válik esedékessé.

A papír adagolása elölről, fentről, hátulról és alulról egyaránt megoldható. Az kiegészítőként megvásárolható két önálló lapadagoló maximális befogadóképessége 200 lap. Az ugyancsak külön megvehető első vontató segítségével a nyomtatóba egyszerre két különböző végtelenített formanyomtatvány adagolható. A segédvontató segítségével még a vastag hordozóanyagok, például a ragjegyek behúzása is egyenletesen történik.

Mindkét modell két állítható zajszinttel rendelkezik, amelyek segítségével a felhasználók harmadával csökkenthetik a készülékek alapzaját, ezáltal lehetővé téve a nyugodt irodai környezetben történő alkalmazást. A készülékek USB és párhuzamos csatlakozóval rendelkeznek.