Gerzson
-3 °C
3 °C

A Hynix eladja egyik chipgyártó üzletágát

MTI
2004.06.01. 17:40
A dél-koreai Hynix hitelezői hozzájárultak ahhoz, hogy eladhassa különleges chipeket gyártó üzletágát a Citigroup egyik alapjának. Az üzlet értéke 820 millió dollár, ami lehetővé teszi számára, hogy megkezdhesse hárommilliárd dolláros adósságának törlesztését. A lapos képernyők és digitális kamerák érzékelői számára készített chipgyártó egység eladása egyben arra is lehetőséget teremt a Hynixnek, hogy készpénzhez juttassa alapvető fontosságú memória-ágazatát, a francia STMicroelectronics-szal kialakított stratégiai szövetségét és új kínai üzemét is.

A Citigroup Venture Capital (CVC) már több mint egy esztendeje tárgyal a Hynix-szel az egység megvásárlásáról; másodízben májusban emelt ajánlatán: 925 milliárd vonról 954,3 milliárd vonra javítva azt.

A befektetési alapok keresik a cégek nehéz helyzete miatt olcsón megszerezhető érdekeltségeket, azt remélve, hogy jelentős nyereséggel értékesíthetik majd azokat. A külföldi alapok tavaly csaknem megkétszerezték új befektetéseiket Dél-Koreában: a 2002-es 1,95 milliárd dollárról 3,28 milliárd dollárra.