Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Wapon is elérhetőek az esélyegyenlőségi oldalak

MTI/Index
2004.06.08. 12:24
Az Esélyegyenlőségi Kormányhivatal közérdekű információi a jövőben mobiltelefonról is elérhetőek lesznek, közölte Lévai Katalin a wapos megjelenésről kötött megállapodás aláírásakor Budapesten. A hivatal és a T-Mobile Magyarország mobilcég együttműködéseként a kormányhivatal legfrissebb pályázatai, a mozgáskorlátozottakat segítő információk, például az akadálymentesen elérhető közintézmények, segélykérő központok címei is felkerülnek a wap-portálra, amely a wap.t-zones.hu oldalon található, és amely a másik két mobilszolgáltató hálózatából is elérhető.

A tárca nélküli miniszter szerint a mobiltelefon használata a fogyatékkal élők vagy krízishelyzetben lévők mindennapi ügyintézését is megkönnyítheti. Lévai Katalin elmondta: ma Magyarországon nyolcmillióan használnak mobil készüléket, és a magyar lakosság hat százaléka valamilyen fogyatékkal él.

Az Esélyegyenlőségi Kormányhivatal a kormányzati intézmények közül harmadikként kötött megállapodást a mobilcéggel önálló wap-oldalról; ilyen szolgáltatásra már a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma, valamint a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium is szerződött a telekommunikációs céggel - sorolta a tárca nélküli miniszter.