Alfréd
-2 °C
2 °C

Gyászos negyedévet zárt az SCO

Linux.Hu
2004.06.11. 11:41
Az április 30-án véget ért negyedévben az SCO 10,1 millió dollár bevételt könyvelhetett el, ez kevesebb mint fele a tavalyi év azonos időszakában elért 21,4 millió dollárnak. Az SCO mindhárom bevételi szegmensében - termékek, szolgáltatások, szoftverlicencek - visszaesést volt kénytelen elkönyvelni.

A negyedéves nettó veszteség 15 millió dollár, azaz részvényenként 1,06 dollár volt. Az üzemi veszteség 6,6 millió dollárt, azaz részvényenként 47 centet tett ki, és a Wall Street elemzői ennél alacsonyabb, részvényenkénti 33 centes veszteséget vártak.

Az SCO jogi háborút folytat a Linux ellen, a vállalat állítása szerint a szabad operációs rendszerben a cég szellemi tulajdonát képező kódrészletek találhatóak. Később a vállalat bejelentette, hogy a Linux-felhasználók licencjogot vásárolhatnak maguknak, azonban ebből csupán 11 ezer dolláros bevételt szerzett, miközben az üggyel kapcsolatos kiadásai meghaladták a 4,5 millió dollárt. A cég az IBM-et is beperelte, azt állítva, hogy a Nagy Kék szerződésszegést követett el, amikor a Linux operációs rendszerbe olyan UNIX-kódot szivárogtatott, amely az SCO szellemi tulajdonát képezi.