Judit
2 °C
7 °C

Az Eolas tovább pereli a Microsoftot

c|net
2004.07.20. 22:12
A Microsoft megfellebbezte azt a tavaly augusztusban meghozott bírósági döntést, amelynek értelmében félmilliárd dollárt kellene kifizetnie szabadalomsértés miatt az Eolas Technologies vállalatnak és a kaliforniai egyetemnek (UC). Az Eolas bíróságon támadja meg a Microsoft fellebbviteli kérelmét.

Az Eolas Technologies 1999-ben perelte be a Microsoftot arra hivatkozva, hogy a redmondi szoftvercég az Internet Explorerbe épülő pluginekkel és appletekkel megsértette a szabadalmi jogaikat. A technológiára vonatkozó szabadalmi kérelmet a kilencvenes évek elején nyújtotta be a kaliforniai egyetem és a feltalálók, Michael Doyle, David Martin és Cheong Ang. A jogokkal az egyetem rendelkezik, a technológiát 1994-ben licencelte az Eolasnak, így Microsoft pénzének 75 százaléka illeti meg a céget, 25 százaléka pedig az egyetemet.

A Microsoft azóta létrehozta a böngésző átalakított változatát, amely nem tartalmazza az Eolas által szabadalmaztatott részeket, de ezt nem vezették be, mert több millió weboldalt működésképtelenné tenne.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?