Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Blokkolható a mobilok kamerája

Napi Gazdaság
2004.07.21. 12:48
Az angol Iceberg Systems által kifejlesztett Safe Heaven technológia kikapcsolja a közelben tartózkodó mobilok kameráját, miközben azok továbbra is használhatóak telefonálásra vagy üzenetküldésre. A kamerás mobilok használatát számos helyen betiltották; a vállalatok a kémkedéstől, a fürdők a kukkolástól félnek. A Safe Heaven technológia kitalálóinak célja az volt, hogy ne kelljen ezeket az eszközöket betiltani, mivel korlátozhatóvá teszik a kamerák használatát.

Az Iceberg rendszere létrehoz egy személyes zónát a felhasználó körül, és amikor valaki belép ebbe a személyes zónába egy fényképezésre alkalmas készülékkel, akkor a készülékre olyan jelet küld, amely automatikusan blokkolja a fényképezési funkciót. A hanghívás, az sms és más funkciók azonban ilyenkor is zavartalanul működnek. A technológiát feltehetően közintézményekben, iskolákban, kórházakban és más, sokak által látogatott épületekben fogják használni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?