Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Megbírságolták a FiberNet kábelszolgáltatót

2004.07.22. 10:40
A Gazdasági Versenyhivatal versenytanácsa június 10-én elmarasztaló ítéletet hozott a FiberNettel szemben. A részben az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) kezdeményezése alapján indított eljárásban a GVH kimondta, hogy a kábelszolgáltató visszaélt gazdasági erőfölényével, ezért a vállalatot 5 millió forint megfizetésére kötelezte és eltiltotta a további tisztességtelen piaci magatartástól.

A Versenytanács döntése szerint a FiberNet a jövőben nem alkalmazhatja általános szerződési feltételeinek azon pontját, amely lehetővé tenné számára, hogy saját egyoldalú döntése alapján új, az előfizetők számára jelentős többletköltséggel járó csatornákat helyezzen el a programcsomagban. A GVH ugyancsak gazdasági erőfölénnyel való visszaélésnek minősítette a FiberNet azon lépését, hogy 2003. január 1-től - a többi piaci szereplőnél jóval magasabban - bruttó 5000 forint összegben határozta meg a kiszállási díjat. A FiberNet egyébként még jóval a határozat megszületése előtt, 2004. január elsejétől jelentősen csökkentette egyszeri díjait, köztük a kiszállási díjat is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?