Klaudia
-4 °C
2 °C

Zeneletöltőt indított a Pannon GSM

2004.08.04. 12:28
A Pannon GSM augusztus negyedikén indította el a djuice zeneletöltő szolgáltatását, amellyel akár komplett albumokat is mobiljukra másolhatnak az előfizetők. Az európai szinten is újdonságnak számító szolgáltatással közel ezer zenemű tölthető le a wapról. Kezdetben a Warner Music lemezkiadó választéka válik elérhetővé a djuice előfizetők számára, ami még az idén közel tízezer számra bővül. Egy zeneszám letöltésének díja hatszáz forint, és a letöltött fájlok nem küldhetők át másik telefonszámra; kizárólag akkor játszhatók le, ha a készülékbe az eredeti megrendelő SIM-kártyáját helyezik be.

A teljes számok letöltése azok rövidített változatát csengőhangként is lementhetik az előfizetők, vagy az adott album borítóját háttérképként megrendelhetik. Ősztől mindkét szolgáltatás ára bruttó 475 forint, azonban a nyár végéig a Pannon GSM és a djuice előfizetői ingyenesen használhatják és élvezhetik a djuice zenét.

Az amerikai Chaoticom vállalat által kidolgozott speciális fájlformátumot kifejezetten GPRS adatátvitelre optimalizálták; a hatékony tömörítésnek köszönhetően egy átlagos zeneszám mindössze 700-900 KB méretű, 16 kilobites mintavételezésű.