Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Napokon belül dönthet a kormány az Antenna privatizációjáról

Napi Gazdaság
2004.09.14. 12:31
Az elkövetkező napokban dönt a kormány az Antenna Hungária (AH) privatizációjáról, jelentette ki a múlt héten adott rádiónyilatkozatában Mészáros Tamás az ÁPV Rt. elnöke. Ekkor válik biztossá az is, hogy a 74 százalékos állami tulajdonrészt egyben értékesítik szakmai befektetőnek vagy pedig lehetőség lesz tőzsdei jegyzésre is. Ez azért is érdekes, mert amennyiben 33 százaléknál nagyobb csomag kerül egy befektetőcsoporthoz, akkor a jogszabályok alapján a leendő tulajdonosnak vételi ajánlatot kellene tennie a többi részvényre.

A műsorszóró magánosítása évek óta napirenden van, és a mostani időpont sem az első, ami hivatalos forrásból napvilágot látott. Információink szerint a privatizációra már az idén sor kerülhet, mivel az AH tíz százalékos Vodafone-csomagjának értékesítése nem feltétele, hogy elinduljanak az előkészületek, elég ha már biztos a harmadik mobilszolgáltatóban meglévő részesedés értékesítése. A múlt héten napvilágot látott piaci pletykák szerint egyébként megkezdődtek az előkészületek, és már a privatizációs tanácsadó kiválasztására kiírt pályázaton ügyködnek az illetékesek.