Ödön
2 °C
11 °C

Húsz eurót adnak az online adóbevallásért

AFP
2004.09.15. 16:31
Az a francia adófizető, aki a bevallását az interneten keresztül, elektronikus formában adja le, a jövőben 20 eurós jutalomban részesül. Az AFP hírügynökség jelentése szerint az illetékes párizsi adóhatóság azt közölte, hogy a francia kormány meg kívánja duplázni a 2005-től bevezetni tervezett jutalom tíz eurós összegét. A lépés az online adóbevallások népszerűségét hivatott növelni. A kérdésben a végső szót a jövő heti kormányülésen mondják ki.

A francia állam az online adóbevallások révén már az idén 1,25 millió eurót (327 millió forintot) spórolt, jelentette ki Dominique Bussereau költésgvetésért felelős államtitkár. A bevallásokért cserébe járó bónuszt csak akkor kapják meg az adózók, ha az esedékes befizetéseket közvetlenül az adóhatóság számlájára utalják, illetve banki megbízást adnak az összeg leemelésére.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?