Árpád
-2 °C
3 °C

A Slovak Telecomé az Eurotel mobilszolgáltató

MTI
2004.09.27. 14:45
Erősíti jelenlétét a mobil üzletágban a legnagyobb szlovák vezetékestelefon-szolgáltató, a Slovak Telecom. Tervei szerint megvásárolja az Eurotel mobilszolgáltató 49 százalékát, s ezzel a cég teljes egészében a Slovak Telecomhoz kerül. A Slovak Telecom - amely 51 százalékának a Deutsche Telekom a tulajdonosa - az Eurotel-részesedést az Atlantic West cégtől veszi meg, ez utóbbi az amerikai Verizon és az AT&T Wireless tulajdonában van. A Slovak Telecom nem tette közzé az ügylet pénzügyi részleteit. Ipari körök 250 millió euróra becslik az üzletrész értékét.

Az Eurotel a második számú mobilszolgáltató Szlovákiában, s a francia Orange céggel áll versenyben. Az Eurotel adózott eredménye 1,1 milliárd korona volt az idei év első felében, 69 százalékkal több az egy évvel korábbinál. A cég ügyfeleinek száma 27 százalékkal nőtt az első félévben, 1,7 millióra az 5,4 milliós lakosságból. A Slovak Telecom adózott eredménye 3,8 milliárd korona volt tavaly, árbevétele 17,8 milliárdra rúgott.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?