Ágnes
-1 °C
2 °C

Visszavonták a Pannon GSM Big Brother-jelölését

2004.11.23. 11:07
A magyarországi Big Brother-díjat kiíró Technika az Emberért Alapítvány visszavonta állítását, mely szerint a Pannon GSM-nél készletezés jellegű adatgyűjtést folytatnak. A félreértésen alapuló állítást az alapítvány honlapjáról eltávolította. A Pannon GSM elmondta, hogy a társaság különös gondot fordít az adatvédelmi előírások betartására, ezért rendkívül sajnálatosnak tartja, hogy az általa is támogatott célért küzdő alapítvány megalapozatlan vádakkal illette. A Pannon GSM készletező adatgyűjtést nem folytat és nem folytatott, a személyes adatokat kizárólag arra a célra használja fel, amely célra az önkéntes felhatalmazást megkapja.

Az alapítvány módosított véleményében továbbra is kifogásolt gyakorlatot ("fénymásolatot készítenek a mobil telefont vásárlók személyi igazolványáról") a jelenlegi magyar adatvédelmi előírásoknak megfelelően a Pannon GSM folytatja, hiszen a folyamat során kizárólag olyan személyes adatok kerülnek a cég birtokába, amelyek kezelését a szerződéskötés indokolja.

Mivel a Pannon GSM a Technika az Emberért Alapítvány céljait fontosnak és támogatandónak tartja, de szerinte a társaság jó hírnevét rendkívüli módon sérti, hogy úgy állítják be, mintha a módszere valamiféle anomália lenne, nem pedig az általános hazai gyakorlatnak megfelelő eljárás.