Gerzson
-3 °C
2 °C

Ismét elhalasztották a hordozható Playstation európai bemutatását

MTI
2005.02.06. 11:08

A Sony ismét elhalasztotta PSP mobil játékkonzol (PlayStation Portable) európai bemutatását, újabb előnyt adva konkurensének, a Nintendónak. A Sony képtelen a várt kereslet kielégítéséhez elegendő chipet gyártani. A PSP-t az idei év első felében mutatják be az európai piacon. A Nintendo egy héttel ezelőtt jelentette be Nintendo DS mobil konzoljának március 11-i piaci bemutatását Európában.

Észak-Amerikában azonban a Sony készüléke az eredeti terveknek megfelelően március 24-én kerül az üzletek polcaira. A PSP játékok mellett zene- és videó lejátszásra is alkalmas lesz. Eredetileg a tavalyi karácsonyi szezonra kellett volna az üzletekbe kerülnie a készülékeknek. Japánban már december 12. óta kapható, és 800 ezer fogyott el belőle.

A mobil játékkonzolok piacát a Nintendo jelenleg egymaga uralja. A Nokia N-Gage készüléke volt képes említésre méltó piaci részesedésre szert tenni. A Nokiával szemben a Nintendo nem a funkcionalitás bővítésére helyezi a hangsúlyt, hanem a játékvezérlés mellett mindössze csevegési szolgáltatást és egy egyedi megoldású nyomásérzékeny monitoros irányítási funkciót biztosít. 2004 novemberi bemutatása óta a Nintendo DS konzolból 2,8 millió példányt adtak el.