Konrád, Tivadar
9 °C
23 °C

Magyar Telekom lesz a Matávból

MTI
2005.02.23. 16:37

A Matáv Rt. neve Magyar Telekom Távközlési Rt.-re változik, az erről szóló igazgatósági előterjesztést kedden hagyta jóvá a távközlési cég rendkívüli közgyűlése.

Straub Elek vezérigazgató a megjelent tulajdonosok előtt hangsúlyozta, hogy az új névvel és arculattal a társaság valódi csoportként jelenhet meg, megszabadulhat a még fennmaradt monopolszolgáltató képének maradék terhétől is. Hozzátette, azt várják, hogy rövid és hosszú távon is erősödik az ügyfélmegtartó képesség, összességében tehát javul a versenyképesség a márkaváltás hatására.

A névváltoztatás a cégbírósági bejegyzést követően lesz hatályos, közvetlen költségeit a többségi tulajdonos, a Deutsche Telekom (DT) viseli. Staub Elek hangsúlyozta, hogy a név és márkaváltás nem okoz változást sem a tulajdonosi, sem az irányítási struktúrában, illetve a vállalat vezetésében sem.

A rendkívüli közgyűlésen egy kisrészvényes több napirendi pont módosításánál is kezdeményezte, hogy a Matáv tarifái és a foglalkoztatottak bére harmonizáljon a német többségi tulajdonos által alkalmazott mértékekkel. A közgyűlés azonban az indítványt elutasította.