Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

MSN Messenger a mobilon

2005.04.19. 11:05
A Microsoft rövidesen piacra dobja az ismert csevegőprogram vezetékes telefonokba és mobilokba szánt változatát – írta meg a rediff.com. A társaság bejelentése szerint a fejlesztés során együttműködtek a Blackberry készítőjével, a Research In Motionnel is, tehát a tőlünk nyugatabbra jobban ismert telefonos PDA-n is elérhető lesz a szolgáltatás.

A Microsoft szerint ez a program azoknak jelenthet majd segítséget, akiknek fontos, hogy tartsák ismerőseikkel, ügyfeleikkel, munkaadóikkal a kapcsolatot, és fontos, hogy állandóan elérhetőek legyenek, de nincsen idejük arra, hogy beüljenek az irodába a számítógép elé.

Az utóbbi időkben tovább nőtt az igény a web-konferenciákra, míg a Microsoft illetékesei a drága személyes találkozások háttérbe szorulását látják, nyilván a konferenciaturisták legnagyobb bánatára. Ennek a trendnek is aláfekszik a mobil-messenger. A társaság szerint a csevegőprogram továbbfejlesztett verziója – mely Microsoft Office Communicator 2005 néven jelenik meg – a második félévben kerül a boltokba.