Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Vártnál magasabb nyereség az Ericssonnál

MTI
2005.04.22. 08:56

A svéd Ericcson, a világ legnagyobb távközlésiberendezés-gyártója pénteken 4,6 milliárd svéd koronás adózott eredményt jelentett az első negyedévről. A profit a korábbi szerkezet-átalakítások eredményeképp növekedett a tavalyi első negyedévi 2,6 milliárd svéd koronához képest.

Az adó előtti eredmény 6,7 milliárd svéd koronára nőtt az egy évvel korábbi 3,7 milliárdhoz képest - az elemzők átlagosan 6,1 milliárdra számítottak. Az üzemi eredmény rátája 21 százalékra bővült az egy évvel azelőtti 14 százalékhoz képest.

Az eredmények annak ellenére javultak, hogy a japán-svéd Sony Ericsson mobiltelefon-gyártó vegyesvállalat adózott eredménye az első negyedévben 32 millió euróra csökkent az egy évvel korábbi 82 millió euróhoz képest. Az első negyedévben - a vártnál kevesebb - 9,4 millió készüléket szállítottak ki.

A nagyságra hatodik mobilkészülék-gyártót a világon, a Sony Ericssont 2001-ben alapították az Ericsson távközlésiberendezés-gyártó és a Sony szórakoztatóelektronikai vállalat addig gyengélkedő mobilkészülék-gyártó részlegének összevonásából.