Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Startol a 48 órás programozó bajnokság

MTI
2005.05.06. 12:34
Harmadik alkalommal mérhetik össze szakmai tudásukat az IBM nevével fémjelzett 48 órás programozói bajnokságon a magyar egyetemi és főiskolai hallgatók. A versenyt, amelynek fővédnöke Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter az ELTE Informatikai Karán rendezik meg. A start május 6-án, pénteken délután kettőkor lesz és a versenyzők vasárnap délutánig nonstop "párbajoznak".

A diákok két korcsoportban 3 fős csapatok nevezésével indulhatnak. Az első korcsoportba az elsődiplomás képzésben résztvevő, legfeljebb harmadéves hallgatók tartoznak. A második kategóriába a felsőbb évfolyamok hallgatói, valamint másoddiplomás képzésben részesülő diákok tartoznak. (Kivételt képeznek a PhD-hallgatók). Az idei versenyre tizenegy csapat jelentkezett.

A szabályok szerint a diákok nem használhatnak mobiltelefont, vagy egyéb kommunikációs eszközt. Az interneten csak az előre bejelentkezett szakértőket és meghatározott weboldalakat lehet majd elérni. A versenyzők nem hagyhatják el a helyszínt, nem használhatnak saját számítógépet. Ugyanakkor a diákok dolgát a megadott fejlesztési környezetre telepíthető szoftverek, dokumentáció könnyíti meg.