Piroska
-1 °C
5 °C

Erősít a Synergon

MTI
2005.05.11. 16:56
A Synergon Informatika Rt. a jövőben is a magasabb hozzáadottérték-tartalmú és nagyobb profittal járó tevékenységeket erősíti, s célja az, hogy minden leányvállalata nyereségessé váljon - mondta Czakó Ferenc, a társaság elnöke szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

A Synergon a kitűzött célokat úgy kívánja elérni, hogy nagyobb hangsúlyt fektet a szolgáltatások tartalmának növelésére és a tanácsadói tevékenység erősítésére. Ezen túlmenően fejleszteni fogja a közép-európai piacon az infrastrukturális tevékenységét is. A társaság eladásainak növekedését várja a kínai Huawei céggel való együttműködéstől is, különösen a telekommunikációs és a hálózati piacon.

Az eseményen kérdésekre válaszolva elhangzott: mivel a Synergonnal szintén partneri kapcsolatban álló Cisco versenytársnak tekinti a Huaweit, az amerikai céggel újra kell tárgyalni az együttműködési megállapodást. Erre a Synergonnak július végégig 90 nap áll rendelkezésére.

Az eseményen az elnök elmondta: az informatikai megrendeléseket negatívan befolyásolja, hogy Magyarországon nem elég erős a kis- és középvállalati szektor. Hozzátette: általában is igaz, hogy a magyar cégek mérete és tőkeereje elmarad a nemzetközi versenyképességi szinttől.

Czakó Ferenc úgy vélte, hogy a tavalyi reálértékű stagnálást követően az idén az informatikai piac az átalagot tekintve mérsékelten, nominálisan az infláció körül nő. Mivel azonban a Synergon nagyvállalati piacán várhatón ezt meghaladó lesz a kereslet bővülése, a társaság 10 százalék körüli növekedésre számít éves szinten.