Sára, Márió
2 °C
6 °C

VoIP-telefonszolgáltatást tesztel a FiberNet

MTI
2005.07.08. 10:36
A FiberNet megkezdi a VoIP (Voice over Internet Protocol) technológián alapuló telefonszolgáltatásának ingyenes tesztelését a kecskeméti kábelhálózatán, közölte a cég pénteken. A FiberNet 2005-ben 3,5 milliárd forintot fordít hálózatfejlesztésekre. A társaságban a New York-i székhelyű Warburg Pincus befektetési társaság tavaly augusztusban szerzett többségi tulajdont mintegy 72 millió dollárért, és azóta a vállalat kábeltelevízió előfizetőinek száma mintegy 20 százalékkal emelkedett. A társaság internet előfizetőinek száma tavaly háromszorosára nőtt.

A cég jelenleg több mint 160 ezer kábeltelevízió előfizetővel rendelkezik, az internet-előfizetők száma 15 ezer. A vállalat a telefonszolgáltatás kereskedelmi bevezetését jövő tavasszal tervezi, ezzel a magyar távközlési piac szereplőjeként a FiberNet is a kábeltelevízió-, internet- és telefonszolgáltatást nyújtó úgynevezett triple-play szolgáltatók sorába lép. A FiberNet az új szolgáltatást a hagyományos telefonszolgáltatásnál kedvezőbb, kapcsolási díj nélküli tarifákkal kívánja elindítani.

A FiberNet jelenleg mintegy száz településen nyújt kábeltelevízió szolgáltatást, ezenkívül szélessávú internet elérést is biztosít ügyfeleinek. A társaság idei fejlesztéseinek köszönhetően az év végére összesen már több mint 50 településen lesz jelen internet szolgáltatásával. A telefonszolgáltatást pedig az összes olyan településen meg kívánja kezdeni a vállalat, ahol az internettel is jelen van.