Valér
-1 °C
0 °C

Felére csökkent a Casio üzemi eredménye

MTI
2005.08.02. 10:40
A japán Casio Computer Co. üzemi eredménye az elmúlt negyedévben 49,8 százalékkal kisebb volt az egy évvel korábbinál, a mobiltelefon-készülékek és a hozzájuk szükséges kis képernyők értékesítésének visszaesése miatt. A cég ennek ellenére is megerősítette az éves nyereségének 10 százalékos javulását jelző, korábbi tervét.

A Casio 3,57 milliárd jen (31,81 millió dollár) üzemi eredményt ér el az üzleti éve júniussal zárult első negyedében, a tavalyi első üzleti negyedév 7,1 milliárd jenje helyett.

A Casio eredménye folyamatosan javult az elmúlt években a digitális fényképezőgépek, a rádió-szinkronizált karórák és a KDDI Corp. távközlési vállalatnak szállított mobiltelefonok, valamint a kisméretű folyadékkristályos kijelzők (LCD) élénk keresletének köszönhetően. Az idei első félévben azonban az eredmény visszaesett az elmúlt évihez képest, mivel a konszern az idén a mostani negyedévre időzíti új telefonkészülékeinek bemutatásá. Tavaly az első üzleti negyedévben volt a bemutató dömping.

A digitális fényképezőgépekben és mobiltelefonokban használt kisméretű LCD monitorok csökkenő értékesítése is visszavetette az eredményt. A Casio a saját termékei mellett a Motorola Inc. és a Kyocera Corp. számára is szállít monitorokat.

A Casio 43 milliárd jenes üzemi eredményt vár ebben az üzleti évben az előző évi 39,04 milliárd után.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!