Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Füst- és dohánymentes cigaretta Svájcból

MTI
2005.08.03. 09:19

Svájcban feltalálták a füst- és dohánymentes cigarettát, amelyeket bárhol lehet szívni. A Swissmedic nevű cég által gyártott NicStic - vagyis nikotinos pálca - elnevezésű füstmentes füstölnivalót azoknak a dohányosoknak szánják, akik a fokozódó társadalmi nyomás ellenére sem képesek leszokni káros szenvedélyükről - olvasható a MIGnews című orosz nyelvű hírportálon.

Az újfajta cigaretta nem tartalmaz dohányt, s mindössze egy nikotinnal átitatott cserélhető filterből, valamint hevítő-egységből áll.

Dohány híján nem keletkezik füst, így nem ártalmas a környezetre és bárhol lehet szívni - állítja a gyártó, amely jövőre szeretné forgalomba hozni az újdonságot.

A füstmentes cigarettákat, amelyek ízre semmiben sem különböznek a hagyományos szívnivalóktól, cigarettásdobozokban árulják majd a dohányárút forgalmazó üzletek. A NicStic árban sem különbözik a szokványos cigarettától, ám a füstmentes cigarettára fanyalodó dohányosoknak öngyújtó helyett a jövőben akkumulátortöltőt, tartalék elemet és nikotinos filtert kell majd magánál tartaniuk.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!