Bush az alternatív evolúciós elmélet mellett

Washington Post
2005.08.04. 10:25

Az Egyesült Államok elnöke szerint az élet kialakulásának tudományos elmélete mellett a témával kapcsolatos vallási elképzeléseket is tanítani kellene az amerikai közoktatás keretei között. Bush közölte: bár a tantervek kialakítása az egyes iskolakerületek kompetenciája szerinte az evolúciót és a teremtés-elméletet egymás mellett kellene oktatni.

A Fehér Ház rámutatott, hogy Bush ezen véleményét Texas kormányzójaként kifejtette, de elnökként eddig még nem tért ki a kérdésre. Az élet keletkezésének oktatásával kapcsolatos vitáknak és bírósági ügyeknek hosszú története van az Egyesült Államokban. Bush elnök kijelentése újjáéleszti a vitát.

Az elnök nyilatkozatát "felelőtlennek" nevezte Barry W. Lynn, az Amerikaiak az Állam és Egyház Szétválasztásáért Egyesület igazgatója.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Betét