Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hétmilliós kártérítés a Microsoftnak

MTI
2005.08.10. 12:31
Egy nagy tételekben dolgozó levélszemét postázó vállalkozás és biztosítója hétmillió dolláros kártérítés fizetésében egyezett meg a Microsofttal a polgári peres eljárás elkerülése érdekében. Az egyezmény jelenleg egy Colorado állambeli szövetségi bíró előtt vár jóváhagyásra. Ha elfogadja, elhárul a jogi eljárás veszélye, és az OptInRealBig.com megmenekül a fenyegető csődtől.

A világ legnagyobb szoftvergyártója, a Microsoft 2003 végén nyújtotta be keresetét az OptIn ellen Washington államban. Akkoriban a Spamhaus Project fogyasztóvédelmi szervezet a legnagyobb ismert levélszemétküldők között tartotta számon az ebből a célból vezetett "Register of Known Spam Operators" feketelistán.

A megállapodás értelmében az OptIn hétmillió dollárt fizet a Microsoftnak, és a továbbiakban nem küld kéretlen email üzeneteket a címzett engedélye nélkül. - A megállapodásnak köszönhetően az OptIn megváltoztatta üzleti magatartását, és meg is kellett válnia a kétes úton szerzett jövedelmétől - jelentette ki Brad Smith, a Microsoft jogi tanácsadója. - A levélszemét már elenyésző részét teszi ki az OptIn üzletének, a cég főként internetes forgalomirányításra koncentrál - mutatott rá Steve Richter, az OptIn jogi tanácsadója, a cég tulajdonosának, Scott Richternek az apja.

A Microsoft a hétmillió dollárból ötmilliót a számítógépes bűnözés üldözésével foglalkozó ügynökségeknek utal át, egymillió dollárt pedig számítógépek beszerzésére ad New York állam közösségi intézményeinek.