Botond, Mózes
11 °C
21 °C

Hétmilliós kártérítés a Microsoftnak

MTI
2005.08.10. 12:31
Egy nagy tételekben dolgozó levélszemét postázó vállalkozás és biztosítója hétmillió dolláros kártérítés fizetésében egyezett meg a Microsofttal a polgári peres eljárás elkerülése érdekében. Az egyezmény jelenleg egy Colorado állambeli szövetségi bíró előtt vár jóváhagyásra. Ha elfogadja, elhárul a jogi eljárás veszélye, és az OptInRealBig.com megmenekül a fenyegető csődtől.

A világ legnagyobb szoftvergyártója, a Microsoft 2003 végén nyújtotta be keresetét az OptIn ellen Washington államban. Akkoriban a Spamhaus Project fogyasztóvédelmi szervezet a legnagyobb ismert levélszemétküldők között tartotta számon az ebből a célból vezetett "Register of Known Spam Operators" feketelistán.

A megállapodás értelmében az OptIn hétmillió dollárt fizet a Microsoftnak, és a továbbiakban nem küld kéretlen email üzeneteket a címzett engedélye nélkül. - A megállapodásnak köszönhetően az OptIn megváltoztatta üzleti magatartását, és meg is kellett válnia a kétes úton szerzett jövedelmétől - jelentette ki Brad Smith, a Microsoft jogi tanácsadója. - A levélszemét már elenyésző részét teszi ki az OptIn üzletének, a cég főként internetes forgalomirányításra koncentrál - mutatott rá Steve Richter, az OptIn jogi tanácsadója, a cég tulajdonosának, Scott Richternek az apja.

A Microsoft a hétmillió dollárból ötmilliót a számítógépes bűnözés üldözésével foglalkozó ügynökségeknek utal át, egymillió dollárt pedig számítógépek beszerzésére ad New York állam közösségi intézményeinek.