Árpád
-2 °C
4 °C

Rekorderedmény a Dellnél

dpa
2005.08.12. 11:14
A világ legnagyobb PC-gyártója a most zajló üzleti év második negyedévében rekordforgalmat és -nyereséget ért el. Különösen a külföldi üzletág ért el sikereket, közölte csütörtök este a texasi központú vállalat.

Ennek ellenére a Dell részvényei a tőzsdei zárást követően jelentős nyomás alá kerültek, 7,6 százalékkal, 36,57 dollárra estek. A Dell a saját maga generálta éles konkorenciaharc közepén áll. A felhasználók örömmel élvezik az olcsó PC-árakat, a Dell részesedése növekszik minden piaci stzegmensben, a forgalom viszont elmarad a várakozásoktól.

A Dell a július 29-én véget ért negyedévben az előző év hasonló időszakához képest 15 százalékkal, 13,4 milliárd dollárra növelte forgalmát. A nyereség 28 százalékkal, egymilliárd dollárra nőtt. A Dell a negyedév során 9,1 millió számítógépet szállított le, beleértve 2,7 millió noteszgépet. A külföldi forgalom 24 százalékkal bővült, és immár a korszern teljes forgalmának 39 százalékát adja.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?