Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Yahoo VoIP két héten belül?

2005.08.18. 09:01

A Yahoo lecsapni készül az internettelefónia ifjú piacára és két héten belül saját VoIP termékkel áll elő - közölte Safa Rashtchy, a Wall Street-i gazdaságkutató cég, a Piper Jaffray munkatársa.

"A VoIP bombasiker az internetes alkalmazások között és egy ilyen lépés nagy előnyhöz juttatná a Yahoo-t versenytársaival szemben" - vélekedett Rashtchy dolgozatában.

A legfrissebb piackutatások szerint a VoIP piacot a 30 millió felhasználóval rendelkező Skype vezeti.

A Yaoo a múlt héten adta közre üzengetőprogramja, a Messenger 7.0-ás változatát, amely ingyenes internetes beszélgetős funkcióval és hangposta szolgáltatással is rendelkezik. Az America Online és a Microsoft üzengető szolgáltatásai ugyancsak rendelkeznek VoIP funkciókkal.

A vezető internetportál ugyanakkor a Messengertől függetlenül kínálna saját internettelefon-programot. A cég szóvivője Terrell Karlsten szerint "az elkövetkező hónapokban" bemutatkozik az a technika, amelyre a Yahoo a hat éves VoIP szolgáltató, a Dialpad Communications júniusi megvásárlása nyomán tett szert.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?