Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Növelte nyereségét a Telekom Austria

MTI
2005.08.24. 13:47
A Telekom Austria jelentős mértékben növelte nyereségét az idei első félévben. A cég (TA) Ausztria mellett Szlovéniában, Horvátországban, Liechtensteinben és már Bulgáriában is nyújt távközlési szolgáltatásokat.

Az első félévi adózott eredmény 81,8 százalékkal 191,4 millió euróra emelkedett, a bevétel pedig 1,8 százalékkal 2,015 milliárd euróra nőtt. Az egy részvényre eső nyereség 0,21 euróról 0,39 euróra bővült.

A magasabb nyereség az üzemi eredmény növekedésének, az alacsonyabb kamattörlesztési kiadásoknak és az osztrák társasági adó csökkentésének tudható be. Az EBIT eredmény januártól júniusig 23,2 százalékkal 298,0 millió euróra nőtt, az EBITDA (pénzforgalmi) eredmény pedig 3,2 százalékkal 832,1 millió euróra. A nyilvánosságra hozott eredményadatok kissé felülmúlták az elemzői várakozásokat.