Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Vivendi visszakapta a PTC felét

MTI
2005.08.29. 15:41
Egy lengyel fellebbviteli bíróság visszaadta a francia Vivendi lengyelországi vegyesvállalatának, az Elektrim Telekomunikacjának a legnagyobb lengyel mobil távközlési vállalat, a PTC 48 százalékát, és rá bízta a PTC vezetését is, de még tucatnyi peres ügy van hátra, úgyhogy távolról sem zárult le a küzdelem a PTC-ért, amely egyszersmind a legnagyobb mobilvállalat Kelet-Európában is.

Az elsőfokú bíróság februárban vonta meg az Elektrim Telekomunikacjától a tulajdonjogot. Az Elektrim Telekomunikacja a Vivendi és a lengyel Elektrim csoport 49-49 százalékos vegyesvállalata.

Az 1995-ben alakult PTC egy mások, nagyobb része, pontosan 49 százaléka a Deutsche Telekomé, és szeretné megszerezni az egész PTC-t. Korábban, májusban, a Vivendi Universal francia távközlési társaság eljárást kezdeményezett egy francia bíróságon a Deutsche Telekom ellen, 2,2 milliárd eurót követelve a német távközlési vállalattól.

A Vivendi azzal vádolta meg a német vállalatot, hogy az jogtalanul és előzetes értesítés nélkül szakította meg tavaly a tárgyalásokat a PTC jövőjéről. A Vivendi azt állítja, hogy a Deutsche Telekom azért élt a jogszerűtlen módszerrel, hogy minél olcsóbban szerezze meg a PTC részvényeit.

A Vivendi tavaly még 1 milliárd euróért túl akart adni a PTC-ben lévő, 48 százalékos részesedésén, a perek azonban 180 fokos fordulatot jeleznek a két konszern egyre élesebb vitájában.